Τρίτος σταθμός του Παραγωγικού Σκασιαρχείου από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ήταν η Epsilon Net, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και πληροφορικής της χώρας, η οποία φιλοξένησε στις 12 Δεκεμβρίου 2019 μαθητές και μαθήτριες της Γ ΄τάξης του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς.

H Epsilon Net A.E. είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος Όμιλος Εταιρειών, που δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς της πληροφορικής (Epsilon Net Software), της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου στο διαδίκτυο (Epsilon Net Network) και της εκπαίδευσης (Epsilon Net Training). Πρόσφατα μάλιστα με τη σύσταση του Epsilon Net College, η Epsilon Net  πρωτοπορεί προσφέροντας αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Η κα Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της Αλεξάνδρειας Ζώνης, καλωσόρισε τους μαθητές και μέσα από μια διαδραστική συζήτηση εισήγαγε τις έννοιες της σύγχρονης οικονομίας και της επιχειρηματικότητας ενώ στη συνέχεια ο κ. Μίλτος Βαφειάδης, Chief Software Analyst- HRM Solutions παρουσίασε το αντικείμενο δραστηριοτήτων της Epsilon Net και εξήγησε στους μαθητές τις αρμοδιότητες του κάθε τμήματος και τη διαδικασία πρόσληψης.

Ο κ. Βαφειάδης μίλησε για τις ειδικότητες του αναλυτή, του προγραμματιστή και του tester ενώ αναφέρθηκε και στη δική του επαγγελματική πορεία, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να επιλέξουν να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν, παραθέτοντας το επιτυχημένο παράδειγμα του νεαρού συναδέρφου του κ. Γιάννη Μαζάνη.

Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους υψηλής αισθητικής χώρους εργασίας της εταιρείας, όπου εντυπωσιάστηκαν από τον αριθμό των νέων ανθρώπων που απασχολεί η εταιρεία.  

 

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου  με την απρόσκοπτη επιμέλεια και διδακτική εμπειρία του κ. Βαφειάδη και στελεχών της εταιρείας σε συνεργασία με έμπειρο εκπαιδευτή του Προγράμματος STEAMulator, προσανατολισμένο στον κλάδο της πληροφορικής και τα συναφή με αυτόν επαγγέλματα του προγραμματιστή και του αναλυτή, ανάλογα με το προφίλ του κάθε μαθητή.

 

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

 

«Ο χώρος που επισκεφθήκαμε είναι οικείος και ευχάριστος με αποτέλεσμα να αποδίδουν καλύτερα οι εργαζόμενοι.».

 

«Η αποτυχία στις πανελλήνιες δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις πάθος για αυτό που θες να κάνεις».  

 

«Δεν αρκούν μόνο οι σπουδές, αλλά και η κοινωνικότητα και η ομαδικότητα».

 

«Έμαθα για τον προγραμματισμό περισσότερα που δεν ήξερα».

 

Σκοπός του  προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

 

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό της  Epsilon Net για την ευγενική φιλοξενία.

EPSILON NET Epsilonnet 

 

EPSILON NET 1 EPSILON NET 2 

EPSILON NET 4


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.