Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Παραγωγικό Σκασιαρχείο από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, όπου μαθητές και μαθήτριες της θετικής κατεύθυνσης της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου 2020 τις εγκαταστάσεις της ΒΕΤΑ CAE Systems στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

H ΒΕΤΑ CAE Systems είναι μία ιδιωτική εταιρεία 450 εργαζομένων που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας και δη προϊόντων λογισμικού που σχετίζονται με τους υπολογισμούς μηχανολογικών κατασκευών.

Από το 1999,  τα προϊόντα της BETA και οι υπηρεσίες της κατέχουν ηγετική θέση στις βιομηχανίες που χρησιμοποιούνται, καθώς εξελίσσονται με βάση τις ανάγκες των πελατών, ικανοποιώντας ακόμα και τα πιο απαιτητικά τους προβλήματα.

Οι βιομηχανίες στις οποίες βρίσκουν εφαρμογή τα προϊόντα λογισμικού της εταιρίας είναι η βιομηχανία αυτοκινήτων, η βιομηχανία οχημάτων σιδηροδρόμων, η αεροδιαστημική, τα αγωνιστικά οχήματα, τα πλοία, τα βαριά οχήματα, η βιομηχανία χημικών προϊόντων καθώς επίσης και της ιατρικής (εμβιομηχανική). Τα πρωτοποριακά προϊόντα τής εταιρίας, SPDRM , KOMVOS , ANSA, EPILYSIS, ΜΕΤΑ και RETOMO διανέμονται και υποστηρίζονται στην Ευρώπη, Αμερική, Ωκεανία, Ασία και Αφρική.

 

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου καλωσόρισε στους χώρους της BETA ο κ. Νίκος Τρακατέλης, ο οποίος μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της γνώσης, την επιστήμη της μηχανικής, την ιστορία των crash tests αλλά και τη διαδρομή από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την παραγωγή.

Οι μαθητές είχαν τη ευκαιρία να μάθουν για την πορεία της επιχείρησης και πώς εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια από μια παρέα αποφοίτων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο μέγεθος στο οποίο βρίσκεται σήμερα. «Κάντε αυτό που σας αρέσει, αλλά όπως είπε και ο Albert Einstein όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούργιο», σημείωσε ο κ. Τρακατέλης.

 

Στη συνέχεια ο Δρ. Παναγιώτης Κουβράκης και στελέχη της εταιρείας από το τμήμα προγραμματιστών και customer service δέχθηκαν δεκάδες ερωτήσεις από τους μαθητές, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το αντικείμενο της εταιρείας. Τα στελέχη μίλησαν για την επαγγελματική τους εμπειρία και την καθημερινότητά τους στο χώρο εργασίας τους δηλώνοντας ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να καταφέρεις αυτό που θέλεις.

 

Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους κοινόχρηστους χώρους της ΒΕΤΑ και να γευματίσουν με το προσωπικό, ζώντας έτσι μια πραγματική εμπειρία από την καθημερινή ζωή των εργαζομένων στην εταιρεία.

 

Σκοπός του  προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

 

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό της BETA CAE Systems για την ευγενική φιλοξενία.

Beta Systems 1

Beta Systems 2

Beta Systems 3

Beta Systems 4


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.