8-16 Σεπτεμβρίου η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας θα βρίσκεται στο Digital Greece, που πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στη ΔΕΘ 2018 και σας περιμένει να γνωρίσετε το οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Μην χάσετε την ευκαιρία να συναντήσετε τις καινοτόμες εταιρείες, υπό την ομπρέλα της ΑΖΚ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Thessaloniki Innovation Friendly Destination :

BookingClinic

Η Bookingclinic.com είναι μια διεθνής πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τον ασθενή που αναζητά θεραπεία ή νοσηλεία σε μία Κλινική/Ιατρικό Κέντρο.

Πρόκειται για μια εύκολη και φιλική πλατφόρμα που παρέχει αξιόπιστες και διαφανείς πληροφορίες προκειμένου ο χρήστης να αναζητήσει, να συγκρίνει και τελικά να κάνει ηλεκτρονική Κράτηση της θεραπείας στην καλύτερη Κλινική με την καλύτερη τιμή, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Παρέχει έτσι πρόσβαση σε Κλινικές υψηλού κύρους από τη χώρα του, αλλά και εκτός συνόρων.

Elektronio       

Η Elektronio συνιστά μία βραβευμένη νεοφυή εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και ασχολείται με την κατασκευή επαναστατικών λύσεων βιώσιμης μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον βασισμένες στο ηλεκτρικό ποδήλατο.

Κάνοντας την αρχή με το πρωτοποριακό “Play”, η Elektronio παρουσιάζει ρηξικέλευθα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων για πλειάδα χρήσεων στο αστικό περιβάλλον, από εναλλακτική καθημερινή μετακίνηση προς τη δουλειά μέχρι μία πρωτοποριακή τουριστική εμπειρία και έξυπνο τρόπο διανομής και μεταφοράς αγαθών. Άλλωστε το μότο της είναι “ξαναφαντάσου το όχημα σου” (#reimagineyourvehicle).

Stonewave

Η Stonewave είναι μια εταιρεία λογισμικού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Ρουμανία. Ο Γιώργος Χατζόπουλος ξεκίνησε την εταιρεία το 2010, αφού προηγουμένως εργάστηκε για Βρετανικές και Ελληνικές εταιρείες ως Web Developer.

Η Stonewave διαθέτει 4 τμήματα – Εταιρικά Προφίλ / Μικροεφαρμογές, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Mobile Apps και Πλατφόρμες custom λογισμικού και διαθέτει διεθνές πελατολόγιο (Calzedonia, Adidas, Universal Group, ΠΑΟΚ, ΝΑΚ, INTRAKAT, Καθημερινή, MLS, Agnotis, 1Clique Systems).

Η Stonewave είναι μέτοχος και σε άλλα Startups (Aloyalo, Mojestik, DailyChef), ενώ  έχει βραβευτεί με βραβεία Code & Design (βραβεία Awwwards, FW), βραβεία ΕΒΓΕ, Βραβεία Επιχειρηματικών Τεχνικών (Estia Awards, METLIFE Dubai Int’l Fintech Contest 2017).

Leaders Lab 

Η Leaders Lab ειδικεύεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας, επιχειρηματικότητας και στην αλλαγή πεποιθήσεων, οπτικής και mindset.  Μέχρι στιγμής 54 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα την έχουν επιλέξει για να αυξήσουν τον τζίρο και την κερδοφορία τους, βελτιώνοντας την απόδοση των ανθρώπων τους.

Χάρη στη μεθοδολογία της, οι 168 επικεφαλείς εταιρειών και ηγετικά στελέχη που έχουν συμμετάσχει σε πρόγραμμα δήλωσαν μέχρι στιγμής 627 ιστορίες επιτυχίας και ετήσια οικονομικά οφέλη, από χρήση των τεχνικών της, που αντιστοιχούν σε 22,8 φορές απόδοση επί της αρχικής τους επένδυσης.

IQTaxi

Η IQTaxi είναι μια καινοτόμος εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων τηλεματικής για τον κλάδο των ταξί.

Συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής, προσφέρει μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα διασύνδεσης μεταξύ του πελάτη, του κέντρου αποδοχής των κλήσεων και των σταθμών ΤΑΧΙ, ενημερώνοντας σε πραγματικό χρόνο για την πορεία κάθε κλήσης. Το σύστημα IQTAXI λειτουργεί σήμερα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, έχοντας εξυπηρετήσει πάνω από 10.000.000 κλήσεις παγκοσμίως.

Blockachain

Η Blockachain, είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού πλήρους εξυπηρέτησης, που εφαρμόζει σύγχρονες αρχές σχεδιασμού, μαζί με τις τελευταίες τεχνολογίες blockchain, cloud, mobile και desktop.

Η ομάδα της Blockachain συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με τη βαθιά γνώση του κλάδου ώστε να βοηθήσει τους πελάτες να ανταποκριθούν στις επιχειρηματικές τους φιλοδοξίες σε ένα καινοτόμο ψηφιακό περιβάλλον.

Pragma- IoT 

H pragma-IoT, μια spin-off εταιρία του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ , η οποία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017, εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού, καθώς και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα του Internet-of-Things, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, υπηρεσιών σχετικών με χαμηλής κατανάλωσης χρήση υπολογιστή, δικτύωση ομίχλης (FoG networking), υπολογιστές με ενσωματωμένη νοημοσύνη, ανάπτυξη OEM πλατφόρμας και σχεδιασμό επόμενης γενιάς πυλών για οικοσυστήματα IoT.

FarExtra 

Η spin-off εταιρεία Farextra ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2017 βασισμένη στην συμπληρωματική τεχνογνωσία και εμπειρία του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ και της ιταλικής εταιρίας Regola. Αποστολή της Farextra αποτελεί η παροχή καινοτόμων λύσεων ΕΠ και ΕπΠ στην ψηφιοποίηση, ανάλυση και καταγραφή τυποποιημένων διαδικασιών λειτουργίας, εκπαίδευση στην εργασία και αξιολόγηση εκπαιδευομένων, απομακρυσμένη υποστήριξη και απομακρυσμένη συντήρηση.

MindMed 

Η MindMed αποτελεί μια spin-off εταιρεία του ΕΚΕΤΑ που ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού στο τομέα της υγείας.

Η εταιρεία προσφέρει μια πρωτοποριακή ενοποιημένη πλατφόρμα υγείας για να εμπνεύσει και να επιτρέψει την ανάπτυξη της συνδεδεμένης υγείας επόμενης γενιάς και των παρεμβάσεων αυτοδιαχείρισης για χρόνιες παθήσεις χρησιμοποιώντας τεχνολογίες Internet of Things (IoT), Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Blockchain.

SentiGeek

Η SentiGeek έχει δημιουργήσει ένα αυτόματο σύστημα με στόχο να καλύψει το κενό μεταξύ ανάλυσης δεδομένων και επιχειρηματικής ευφυΐας, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στην γνώμη των πελατών.

Βασίζεται σε δική της τεχνολογία που συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη, ανάλυση φυσικής γλώσσας, μηχανική μάθηση, γλωσσολογία και συμπεριφορά καταναλωτή. Παράγει αποτελέσματα για τη φήμη μιας εταιρίας, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων της, δημιουργεί αυτοματοποιημένες περσόνες πελατών, εντοπίζει τις επιρροές τους, τους λόγους των παραπόνων κ.λπ.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.