Η μέρα ξεκίνησε δυναμικά με την επίσκεψη της Β’ τάξης του Τομέα Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στην πολυβραβευμένη και καινοτόμα εταιρεία Elektronio, η οποία ασχολείται με την κατασκευή επαναστατικών λύσεων βιώσιμης μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον βασισμένες στο ηλεκτρικό ποδήλατο.

Κάνοντας την αρχή με το πρωτοποριακό “Play”,η Elektronio παρουσιάζει ρηξικέλευθα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων για πλειάδα χρήσεων στο αστικό περιβάλλον, από εναλλακτική καθημερινή μετακίνηση προς την εργασία μέχρι μία πρωτοποριακή τουριστική εμπειρία και έξυπνο τρόπο διανομής και μεταφοράς αγαθών.

Οι συνιδρυτές Άννα Χλιούρα και Παντελής Ζάρκος ξενάγησαν τους μαθητές στο εργαστήριο και τους ενημέρωσαν σχετικά με την πορεία της επιχειρηματικής τους προσπάθειας και τα επόμενά τους σχέδια.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν την εταιρεία Stonewave, μια επίσης βραβευμένη και πρωτοπόρα εταιρεία λογισμικού, η οποία διαθέτει 4 τμήματα – Εταιρικά Προφίλ / Μικροεφαρμογές, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Mobile Apps και Πλατφόρμες custom λογισμικού με διεθνές πελατολόγιο (Calzedonia, Adidas, Universal Group, ΠΑΟΚ, ΝΑΚ, INTRAKAT, Καθημερινή, MLS, Agnotis, 1Clique Systems).

Ο κ. Κωνσταντίνος Παππάς, συνιδρυτής και Head of Ecommerce μίλησε στους μαθητές για τη δραστηριότητα της εταιρείας ενώ απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις για το επάγγελμα ενός προγραμματιστή.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός workshop από έμπειρο εκπαιδευτή του Προγράμματος STEAMulator στην αίθουσα συναντήσεων του ξενοδοχείου The Caravan, όπου δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν τις βασικές αρχές επιχειρηματικότητας χρησιμοποιώντας το εργαλείο Business Model Canvas, με την πολύτιμη συμβολή των επιχειρηματιών που επισκέφθηκαν.

Σκοπός του  προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο» της ΑΖΚ, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση της Elektronio, της Stonewave και του Τhe Caravan για την ευγενική φιλοξενία, όπως επίσης και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την υποστήριξη.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.