Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ταξίδεψε μέχρι τη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, όπου 50 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ ΚΙΛΚΙΣ είχαν τη χαρά να φιλοξενηθούν στις 6 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Alumil.

Η Alumil είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε παραγωγική δυναμικότητα για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου και ανάμεσα στους πιο αναγνωρισμένους προμηθευτές συστημάτων για αρχιτεκτονική χρήση στην Ευρώπη.

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρία, η Alumil είναι από τις πιο εξελιγμένες εταιρείες στο χώρο του σχεδιασμού και παραγωγής προϊόντων διέλασης, με τελευταίας τεχνολογίας γραμμές παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια της.

Η Alumil παράγει συστήματα αλουμινίου για όλες τις χρήσεις, τα οποία σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και δοκιμάζονται στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης του ομίλου και κατόπιν, πιστοποιούνται από διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα πιστοποίησης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας και παραγωγής και ενημερώθηκαν για τη γραμμή παραγωγής και  γενικά για την διαδικασία διέλασης του αλουμινίου, μέχρι το στάδιο του τελικού προϊόντος, αποκτώντας μια σφαιρική αντίληψη για την εργασία στο πλαίσιο μιας βιομηχανίας με έναν βιωματικό τρόπο.

Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο AlumilΤο Παραγωγικό Σκασιαρχείο ταξιδεύει στην AlumilAlumil παρουσίασηAlumil επίσκεψηευγενική φιλοξενία ALUMIL

 

Ο κ. Ιωάννης Σουμελίδης, Υπεύθυνος του τμήματος HR της εταιρείας μέσα από μια εξαιρετική και κατατοπιστική παρουσίαση μίλησε στους μαθητές για τη δραστηριότητα της εταιρείας και συνέχισε παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με θέματα ανθρώπινου δυναμικού, όπως είναι τα στάδια επιλογής προσωπικού στην εταιρεία, τη σύνταξη ενός βιογραφικού, την εξειδίκευση, τις απαιτούμενες δεξιότητες κ.α.

Στη συνέχεια ακολούθησε η πραγματοποίηση ενός workshop από έμπειρο εκπαιδευτή του Προγράμματος STEAMulator, όπου οι μαθητές γνώρισαν  τις βασικές αρχές επιχειρηματικότητας εφαρμόζοντας το εργαλείο Business Model Canvas στην περίπτωση της Αlumil και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εργασίας τους σε ομάδες.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Η νέα γνώση που απέκτησα σε σχέση με τις απαιτούμενες από την αγορά εργασίας δεξιότητες είναι ότι δεν επαρκεί το πτυχίο».

 

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία η επαφή με το χώρο και τις συνθήκες εργασίας ενός εργοστασίου»

 

Σκοπός του Παραγωγικού Σκασιαρχείου, το οποίο έχει εγκριθεί από Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού της ALUMIL για την ευγενική φιλοξενία.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.