Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το όγδοο για τη φετινή χρονιά Παραγωγικό Σκασιαρχείο από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το οποίο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της καινοτόμας γερμανικής εταιρείας Comquent, η οποία εξειδικεύεται στη διασφάλιση ποιότητας λογισμικού.

Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται συμπεριλαμβάνουν τη διαχείριση ποιότητας και έλεγχο λογισμικού, τα αυτοματοποιημένα σενάρια ελέγχου και τις διαδικασίες Continuous Integration & Continuous Delivery. Επιπλέον, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαιδεύσεις ISTQB (https://istqb.training/).

Η κα Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της Αλεξάνδρειας Ζώνης, καλωσόρισε τους μαθητές της A’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας ‘ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΡΤΟΜΑΤΖΙΔΗΣ’ και μέσα από μια διαδραστική συζήτηση εισήγαγε τις έννοιες της σύγχρονης οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Γιώργος Μανώλης, ιδιοκτήτης της εταιρείας μίλησε στους μαθητές μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση για το αντικείμενο και τη φιλοσοφία της εταιρείας ενώ στη συνέχεια τους εξήγησε πως φτάσαμε στην 4η βιομηχανική επανάσταση και τι αυτό σημαίνει στην καθημερινότητά μας. Ο κ. Μανώλης μετέφερε την προσωπική του εμπειρία από τη σύγχρονη επαγγελματική σταδιοδρομία απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων των μαθητών σχετικά με το πελατολόγιο της εταιρείας αλλά και την εξειδίκευση, τη διαδικασία πρόσληψης, τις απαιτούμενες δεξιότητες κα. και τους παρότρυνε να προσπαθούν να βλέπουν τα πράγματα και από μια διαφορετική οπτική. «Να πιστεύετε στον εαυτό σας, κάθε εταιρεία χρειάζεται άτομα σαν και εσάς», σημείωσε ο κ. Μανώλης.

 

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα γραφεία της Comquent, τα οποία στεγάζονται στα COSMOS OFFICES ενώ αμέσως μετά συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο με την απρόσκοπτη επιμέλεια του κ. Μανώλη σε συνεργασία με έμπειρο εκπαιδευτή του Προγράμματος STEAMulator, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να μελετήσουν σενάρια ελέγχου για τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους σε ομάδες.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

 

«Έμαθα πώς λειτουργεί μια επιχείρηση και τι ικανότητες χρειάζεται να έχει κανείς για να μπορέσει να ενταχθεί σε μια τέτοια εταιρεία.»

 

«Μου άρεσε πολύ ο χώρος εργασίας και η συζήτηση που κάναμε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας».

«Η επίσκεψη με βοήθησε στο να μην περιορίζομαι στα κοινά πλαίσια σκέψης αλλά να είμαι ανοιχτόμυαλος».

 

«Έμαθα τι χρειάζεται ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να λειτουργεί σωστά».

 

Σκοπός του  προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

 

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό της Comquent για την ευγενική φιλοξενία όπως και στα Cosmos Offices για τη διάθεση της αίθουσας συνεδριάσεων.

Comquent 1

Comquent 2

Comquent 3

Comquent 4

Comquent 5


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.