Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας επισκέφθηκε την εταιρεία Veltio, η οποία υποδέχθηκε στους χώρους της στις 6 Μαρτίου 2019 μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης του ΓΕΛ Κιλκίς.

Η Veltio είναι μία από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως στην ανάπτυξη Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Με γνώμονα την καινοτομία και την εξέλιξη, αναπτύσσει νέες τεχνολογίες και λύσεις που ανταποκρίνονται στην απαιτητική παγκόσμια αγορά και στελεχώνει γραφεία σε ΗΠΑ, Ρωσία, Χιλή και Ελλάδα.

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου πάνω από 120 προγραμματιστές, μηχανικοί, αναλυτές και ερευνητές συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες και γνωστότερες αλυσίδες λιανικής πώλησης στον κόσμο.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χώρο της VELTIO, σε έναν ολόκληρο όροφο του Phoenix Center με εξαιρετικά φροντισμένα και design γραφεία, όπου δεκάδες νέοι άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη πάνω από υπολογιστές θυμίζουν εικόνες ανάλογων γραφείων στους καλύτερους τεχνολογικούς παραδείσους του κόσμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια αναλυτική παρουσίαση σχετικά με το αντικείμενο, τους στόχους και τη φιλοσοφία της εταιρείας από την κα κα Ελίνα Χατζηδημητρίου, Operations Manager, η οποία απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των μαθητών σχετικά με το πελατολόγιο της εταιρείας αλλά και θέματα ανθρώπινου δυναμικού όπως είναι τα στάδια επιλογής προσωπικού στην εταιρεία, η εξειδίκευση, οι απαιτούμενες δεξιότητες κ.α.

 

 

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου προσομοίωσης με την απρόσκοπτη επιμέλεια του κ. Γιώργου Δημόπουλου σε συνεργασία με έμπειρο εκπαιδευτή του Προγράμματος STEAMulator, σχετικά με την κωδικοποίηση και επίλυση ενός προβλήματος.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Με βοήθησε να κατανοήσω το εύρος των μαθηματικών».

 

«Έμαθα πως οι σημαντικότερες δεξιότητες για την σημερινή αγορά εργασίας είναι η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα και η κοινωνικότητα.»

«Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν ο χώρος, οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και η κυριαρχία της συνεργασίας.»

Σκοπός του Παραγωγικού Σκασιαρχείου, το οποίο έχει εγκριθεί από Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό της VELTIO για την ευγενική φιλοξενία.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.