Επόμενος σταθμός για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, όπου μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού επισκέφθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου 2020 τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη, που πρωτοπορεί στον ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Κύρια δραστηριότητα αποτελεί ο τομέας διύλισης, με τρία από τα τέσσερα διυλιστήρια που λειτουργούν στην Ελλάδα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη και μερίδιο περίπου 65% της ελληνικής αγοράς στον τομέα του χονδρικού εμπορίου πετρελαιοειδών.

Ο Όμιλος κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια λιανική εμπορία, μέσω της θυγατρικής του ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΑΒΕΕ, (ΕΚΟ ΑΒΕΕ), με δίκτυο περίπου 1.700 πρατηρίων, καθώς και πωλήσεις υγραερίου, βιομηχανικών, αεροπορικών, ναυτιλιακών καυσίμων και λιπαντικών. Επίσης, διαθέτει το μοναδικό καθετοποιημένο συγκρότημα παραγωγής πετροχημικών στην Ελλάδα, με κύρια προϊόντα το πολυπροπυλένιο και τα παράγωγά του, με σημαντικές εξαγωγές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κα Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της Αλεξάνδρειας Ζώνης, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε στους μαθητές τις έννοιες της σύγχρονης οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, ενώ στη συνέχεια η κα Εριφύλη Παπαϊωάννου, Επικεφαλής Γραφείου ΕΚΕ και Σχέσεων με Τοπικές Κοινωνίες Β.Ε. ΕΛΠΕ, μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση γνώρισε στους μαθητές τις δραστηριότητες του Ομίλου κατά την μακροχρόνια παρουσία του στο χώρο της ενέργειας, σημειώνοντας παράλληλα τον αριθμό δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, με κεντρικούς άξονες την υποστήριξη της Νέας Γενιάς, την ενίσχυση των Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων, την ανάδειξη του Πολιτισμού και την ενίσχυση υποδομών και δράσεων για το Περιβάλλον.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις χρήσεις του πετρελαίου και των παραγόμενων προϊόντων του στην καθημερινότητά μας ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, στο χώρο εγκαταστάσεων ΕΛΠΕ, ώστε να αποκτήσουν μια σφαιρική αντίληψη για την εργασία στο πλαίσιο μιας βιομηχανίας με έναν βιωματικό τρόπο.

 

Ο κ. Δημήτρης Πορλιδάς από τη Διεύθυνση HR του Ομίλου παρείχε χρήσιμες συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα ανθρώπινου δυναμικού, όπως είναι η εξειδίκευση, η διαδικασία προσλήψεων κλπ., συμβουλεύοντας τους νεαρούς εκκολαπτόμενους επιστήμονες να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές σπουδές τους μέσα στο ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα και με καλό βαθμό πτυχίου.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε η πραγματοποίηση ενός ΗR workshop από έμπειρο εκπαιδευτή του Προγράμματος STEAMulator, όπου οι μαθητές μελέτησαν προφίλ CV  διπλωματούχων χημικών μηχανικών και θέσεις εργασίας του Ομίλου και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εργασίας τους σε ομάδες.

 

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

 

«Μου άρεσε περισσότερο η ενημέρωση για τον τρόπο και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον χώρο καθώς και η ενημέρωση για τα προσόντα που απαιτούν από τους υποψήφιους»

 

«Έμαθα για τη δομή ενός βιογραφικού και τις απαιτούμενες γνώσεις που χρειάζεται κάθε επιχείρηση για να προσλάβει έναν υπάλληλο»

 

«Απαιτείται κριτική σκέψη και κοινωνικές δεξιότητες όχι μόνο hard skills»

 

Σκοπός του  προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

 

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και τον προσωπικό της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την ευγενική φιλοξενία.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 1

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 2

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 3

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 4


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.