Την στήριξή της, ανάμεσα σε μια σειρά από φορείς και εταιρείες, παρείχε και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. στον μεγάλο τελικό Διαγωνισμού Ρομποτικής και Καινοτομίας (http://firstlegoleague.gr/), που διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το μη κερδοσκοπικό σωματείο “EDU – ACT” στις 8 και 9 Μαρτίου 2014, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS.

Ο εκπαιδευτικός και εμπνευστής της ιδέας “EDU – ACT” κος Κώστας Βασιλείου αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίνεται στα παιδιά να αλλάξουν τον κόσμο με τη μορφή ενός τέτοιου διαγωνισμού που επιτρέπει τη διαφοροποίηση και τη χρησιμοποίηση γνώσης.

Αρωγός της διοργάνωσης ήταν το Ίδρυμα Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ενώ ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρειας Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Περίπου 400 παιδιά, ηλικίας 9 έως 16 ετών, συνεργάστηκαν και διαγωνίστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν τις δικές τους ρομποτικές κατασκευές, με θέμα “Nature’s Fury” (“H οργή της φύσης”) με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών και το συντονισμό ειδικών επιστημόνων που αγαπούν την επιστήμη και την τεχνολογία.

Ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κος Θεόδωρος Καράογλου διαβίβασε σε χαιρετισμό του ότι «ο δρόμος της ανάπτυξης για τη χώρα είναι μέσα από την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα ενώ απαραίτητη είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για ένα νέο μέλλον».

«Κεντρική μου φιλοσοφία και επιδίωξη όταν ανέλαβα την Προεδρία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. ήταν η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και η συρρίκνωση του κρατισμού αλλά σήμερα επαναπροσδιορίζω τις σκέψεις μου και βάζω μπροστά τα νέα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας μέσω της εξωστρέφειας και της καινοτομίας», δήλωσε ο κος Δημήτρης Λακασάς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. κα Τζελίνα Μακραντωνάκη ευχήθηκε η συγκεκριμένη διοργάνωση ενασχόλησης της νέας γενιάς με την τεχνολογία μέσα από το παιχνίδι και το συναγωνισμό να αποτελέσει την αρχή ενός θεσμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης σε μια εποχή όπου η ψηφιακή εγγραμματοσύνη θα είναι απαραίτητη.

aigida noesis


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.