Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας συνεχίζει και τη φετινή χρονιά την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρώτος σταθμός για τη φετινή χρονιά ήταν η υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας εταιρεία Apifon, όπου μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β’ τάξης του ΕΠΑΛ Νάουσας επισκέφθηκαν στις 12 Νοεμβρίου 2019 τα κεντρικά γραφεία της στη Θεσσαλονίκη.
Τι είναι αυτό που κάνει ακριβώς η Apifon;
Με την Apifon, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες αξιοποιώντας mobile κανάλια όπως SMS, Viber, WhatsApp, Messenger και άλλα.
Επιπλέον οι επιχειρήσεις μπορούν να σχεδιάζουν και να παρακολουθούν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους, να αυξάνουν και να προσελκύουν νέους πελάτες και να χρησιμοποιούν αυτοματισμούς για να αυξήσουν τα έσοδα και να βελτιώσουν στο μέγιστο την εμπειρία των πελατών τους.
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε ένα μοντέρνο εργασιακό περιβάλλον στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, όπου δεκάδες νέοι άνθρωποι, με μέσο όρο ηλικίας τα μόλις 27 έτη αποτελούν ένα made in Thessaloniki success story του ιδρυτή της εταιρείας κ. Κωνσταντίνου Στρουμπάκη.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κα Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της Αλεξάνδρειας Ζώνης, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της σύγχρονης οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, ενώ στη συνέχεια ο κ. Σταύρος Κυριακίδης, HR Manager μίλησε στους μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού, όπως τα απαιτούμενα προσόντα, η διαδικασία της συνέντευξης, το βιογραφικό σημείωμα κ.α. ενθαρρύνοντάς τους να επιλέξουν να κάνουν αυτό που αγαπούν.
Ο κ. Χρήστος Στεργιόπουλος, Marketing Coordinator παρουσίασε μέσα από μια ιστορική αναδρομή στο χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής τι είναι αυτό που ακριβώς προσφέρει η Apifon ενώ στο τέλος δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να εξοικειωθούν με την καινοτόμο έννοια του Digital Marketing, λαμβάνοντας ένα προσωποποιημένο μήνυμα.
Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου επιχειρηματικότητας από έμπειρο εκπαιδευτή του Προγράμματος STEAMulator, προσαρμοσμένο στις αρχές της οικονομίας και του digital marketing, αξιοποιώντας όσα έμαθαν για την Apifon.
Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:
«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο μοντέρνος χώρος της Apifon και ο τρόπος συνεργασίας και συνύπαρξης των εργαζομένων.»
«Έμαθα με ποια κριτήρια επιλέγεις ένα άτομο για μία θέση εργασίας και πολλές πληροφορίες για το βιογραφικό.»
«Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η κουλτούρα της εταιρείας.»
Σκοπός του προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.
Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και τα στελέχη της Apifon για την ευγενική φιλοξενία και υποστήριξη.