«Στα 3,5 χρόνια μετά το πρώτο μας Πολυσυνέδριο μένουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας. Προβάλλουμε τα λαμπρά μυαλά της χώρας και εστιάζουμε στις καλές ειδήσεις. Πολλές ιδέες έχουν πάρει σάρκα και οστά μετά την παρουσίασή τους στα Πολυσυνέδρια μας. Όπως για παράδειγμα τα πούρα Κωνσταντινίδη, τη γνωστή σχεδιάστρια μόδα που ντύνει το συγκρότημα The Mode κ.α., ή τη νεανική ιδέα για την οργάνωση μιας φοιτητικής κατασκήνωσης η οποία υλοποιείται στην κατασκήνωση του ΑΠΘ, μετά από πρωτοβουλία του τότε Πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλου» είπε η δημιουργός του ka-business.gr, Ραλλιώ Λεπίδου κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΜ-Θ. «Η πράσινη επιχειρηματικότητα κυρίως στις νεανικές ηλικιακές ομάδες μπορεί να μειώσει τα ποσοστά της ανεργίας» συμπλήρωσε η κ. Λεπίδου. «Σε γενικές γραμμές οι νέοι βλέπουν μια διέξοδο στην πράσινη επιχειρηματικότητα, η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι μόδα αλλά κερδίζει τις θετικές απόψεις των πολιτών» σχολίασε.

7ο-πολυσυνέδριο

 

«Η πράσινη επιχειρηματικότητα προσδίδει αξία σε ένα προϊόν. Ό,τι έχει την μεγαλύτερη εκτίμηση του καταναλωτή είναι καινοτομία» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Δημήτρης Λακασάς. «Οι δράσεις που έχουν διακλαδικό χαρακτήρα πρέπει να μας απασχολούν από εδώ και στο εξής. Το ka-business έχει αποδείξει ότι συγκεντρώνει τις δράσεις της Καινοτομίας και τις προβάλλει. Και στις νεοφυείς επιχειρήσεις και στις πιο ώριμες. Αυτό που θέλουμε είναι να συγκεντρώσουμε τη δημιουργικότητα που υπάρχει στην πόλη» συμπλήρωσε.

Το Πολυνέδριο είναι διήμερο και θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις με περισσότερους από πενήντα συμμετέχοντες, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το ρομπότ NAO. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν ζητήματα πράσινης ανάπτυξης, πράσινης οικονομίας, νεανικής επιχειρηματικότητας, ΕΣΠΑ, καινοτόμες επιχειρήσεις και 90 χρόνια Ελληνογερμανικής συνεργασίας. Μεταξύ των ομιλητών συμπεριλαμβάνεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν κ.α.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Κετικίδης, επικεφαλής του «Τριπλού Έλικα» σχολίασε ότι: «αν δεν μπορούμε να συνεργαστούμε δεν μπορούμε να καινοτομήσουμε. Η γνώση που παράγεται στα Πανεπιστήμια δεν αξιοποιείται όπως πρέπει. Δεν έχουμε εφαρμοσμένη έρευνα. Το Πολυσυνέδριο είναι ακριβώς αυτό που κάνει ο Τριπλός Έλικας. Συνδέει τα Πανεπιστήμια με την αγορά και την Κυβέρνηση. Πρέπει να ευθυγραμμιστούν με στόχο να πετύχουμε την οικονομική ανάπτυξη» είπε. «Έρευνα έχει δείξει πως οι πόλεις μας πρέπει να γίνουν έξυπνες και πράσινες» κατέληξε ο κ. Κετικίδης.

«Ελπίζουμε να βάλουμε τη γερμανική γνώση μέσα στο Πολυσυνέδριο. Τα αποτελέσματα του Πολυσυνεδρίου θέλουμε να τα μεταφέρουμε και στη Γερμανία» σχολίασε ο Ματίας Χόφμαν, Διευθυντής Εμπορικού και Βιομηχανικού Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου. Σημειώνεται πως στον εκθεσιακό χώρο θα παρουσιαστεί το πρώτο ενεργειακό ράλλυ, το ρομπότ ΝΑΟ.

7ο-πολυσυνέδριο-καινοτομίας

«Ως ομάδα έχουμε μια έντονη εταιρική ευθύνη. Τα έσοδα του κουμπαρά μας θα πάνε στον ΜΚΟ «ΑΕΛΙΑ» που στηρίζει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού» είπε επίσης η κ. Λεπίδου. «Η Θεσσαλονίκη μας αγκάλιασε πολύ γρήγορα. Έχουμε δεσμευτεί ότι κάθε χρόνο θα έχουμε γυναίκες άπορες που θα απολαμβάνουν του χειρουργείου της αποκατάστασης και της παρακολούθησης. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα στείλουμε νέους γιατρούς στο εξωτερικό με τη δέσμευση να έρθουν στην Ελλάδα να δείξουν αυτά που έμαθαν στο εξωτερικό. Ευχαριστώ το ka-business.gr» τόνισε από την πλευρά της η Αριάδνη Φραγκοδημητράκη, μέλος του δ.σ. της «ΑΕΛΙΑ» Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων έρευνα της Καππα Research σε δείγμα 808 ατόμων στις 13 Περιφέρειες της χώρας για την πράσινη επιχειρηματικότητα. Οι ερωτήσεις διαμορφώθηκαν από την ομάδα του ka-business.gr.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.