ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πρεμιέρα για τον βʼ κύκλο του 1ου Θερινού Σχολείου

By 16 Σεπτεμβρίου, 20141 Δεκεμβρίου, 201412 Comments

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρεμιέρα για τον βʼ κύκλο του 1ου Θερινού Σχολείου

Με την συμμετοχή 30 εκπαιδευομένων ξεκίνησε ο βʼ κύκλος των διαλέξεων του 1ου Θερινού Σχολείου (Summer School) με θέμα «Τεχνολογίες Ασύρματων και Κινητών Επικοινωνιών και Εφαρμογές Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού», το οποίο διοργανώνουν η σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. (Α.Ζ.Κ. Α.Ε.).Τα μαθήματα διεξάγονται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», όπου στεγάζεται και λειτουργεί το πρόγραμμα «Thessaloniki Smart up Innovation Hub» της ΑΖΚ.

Ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Δημήτρης Λακασάς, αφού χαιρέτισε τους συμμετέχοντες, τόνισε πως πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επαγγελματική κατάρτιση, δημιουργούν ταυτόχρονα ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων καινοτομικών ιδεών. Από την πλευρά του, ο διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και αναπληρωτής καθηγητής, Αχιλλέας Καμέας, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των συστημάτων διάχυτου υπολογισμού.

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου, Περικλής Χατζημίσιος, παρουσίασε αναλυτικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει στην επισκόπηση των αναδυόμενων τεχνολογιών που σχετίζονται με τα διάχυτα και κινητά συστήματα και την παροχή εφαρμοσμένων δεξιοτήτων.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου, δόθηκε η δυνατότητα σε δύο από τις ομάδες των εν δυνάμει νεοφυών επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο «Thessaloniki Smart up Innovation Hub» να παρουσιάσουν τις καινοτομικές τους ιδέες, αναζητώντας πιθανές συνεργασίες με ειδικούς από τον κλάδο της πληροφορικής.

Το Θερινό Σχολείο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Μακεδονίας και Θράκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των επιμελητηρίων Εμπορικού και Βιομηχανικού Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Βιοτεχνικού Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Ελληνοτουρκικού Βορείου Ελλάδος, των συνδέσμων Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος (ΕΕL.BE).

Υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και χορηγοί η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας παράρτημα Μακεδονίας- Θράκης, η Olympia Electronics, οι Εκδόσεις Τζιόλα και το Barestau Planetarium.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ΤV 100- FM 100, το KA-BUSINESS, ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής και το agelioforos.gr.

20140915_093236

20140915_104247

20140915_091536

20140915_091501

20140915_105241

12 Comments


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.