Σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας βλέπουμε απλά το αποτέλεσμα των πράξεων άλλων ανθρώπων. Αυτό που συχνά δε μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε είναι οι ανθρώπινες ιστορίες και η διαδρομή των ανθρώπων που τις υλοποιούν, οι οποίες έχουν τη δική τους σημασία. Και συχνά είναι και αυτές ακριβώς που χαρίζουν από το χρώμα και το χαρακτήρα τους σε ό,τι δημιουργικό βοηθούν να συντελεστεί.

Μια τέτοια ανθρώπινη ιστορία εντοπίσαμε και στα γραφεία μας στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, καθώς αφορά σε έναν από τους δικούς μας ανθρώπους.

Ιορδανίδου-ΑΖΚ-Thessmart-INNOHUB
Στην εταιρία μας ως στέλεχος διοίκησης εργάζεται εδώ και 6,5 χρόνια η Δήμητρα Ιορδανίδου. Την έχετε συναντήσει στα γραφεία μας να συνεργάζεται με προμηθευτές, να εκτελεί πληρωμές, να επικοινωνεί με τους νεοφυείς επιχειρηματίες του Thessmart Innohub, την έχετε δει στις εκδηλώσεις μας να οργανώνει με την συνάδελφό της κα Παπατζήκα και το στέλεχος Ανάπτυξης κο Τραμαντζά, και σίγουρα της έχετε “μιλήσει”, ίσως και χωρίς να το ξέρετε, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυά μας.

Και αν είχατε την τύχη να συνεργαστείτε μαζί της ή να ζητήσετε τη συμβουλή της γνωρίζετε την επιμονή και κυρίως την αποτελεσματικότητά της. Με πτυχίο στο Οικονομικό του Α.Π.Θ., μεταπτυχιακές σπουδές MSc in Management στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία και προϋπηρεσία στον τραπεζικό τομέα ως στέλεχος στη λιανική τραπεζική αποτελεί έναν από τους πυλώνες που βοηθά τα γρανάζια της ΑΖΚ από την ίδρυσή της να κινούνται, πάντα σε καλή συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα της εταιρείας.

Συνδυάζοντας δύο κόσμους

Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση της Δήμητρας· αυτή της μαραθωνοδρόμου!

 

μαραθώνιος-ΑθήναΓιατί πριν βάλει τα ρούχα της δουλειάς και πολύ πριν οι περισσότεροι από εμάς ξυπνήσουμε για να πάμε στη δουλειά μας η Δήμητρα έχει ήδη ξεκινήσει τη προπόνησή της από τις 5.30 τα χαράματα στους άδειους δρόμους της πόλης αφοσιωμένη στο άλλο καθήκον της, την προπόνηση. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα που συνήθως ένας εργαζόμενος τα έχει για να ξεκουραστεί. Το προπονητικό πλάνο ενός μαραθωνοδρόμου είναι αυστηρό και δεν δικαιολογεί απουσίες. Όπως και δικαιολογίες.

Με 2 φορές 3η πανελλήνια θέση και 2 φορές 4η πανελλήνια θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας και έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία, γίνεται φανερό πως δεν μιλάμε για κάποια ερασιτέχνη. Η Δήμητρα Ι. στη μέχρι τώρα αθλητική της δραστηριότητα έχει αγωνιστεί με 4 διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, με τον Ηρακλή και φέτος με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης. Μόνον δυο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας-Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στο Μαραθώνιο της Αθήνας από αυτήν.

 

Το στοιχείο που εντυπωσιάζει περισσότερο ωστόσο, είναι το γεγονός πως συνδυάζει αυτούς τους δύο κόσμους.

 

Χαρακτηριστικά, στις 11 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση grow 2 market του Thessmart INNOHUB. Όταν η Δήμητρα άκουσε την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κο Δημήτρη Λακασά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήξερε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πραγματοποιηθεί με επιτυχία. Έτσι έχει μάθει και από την αθλητική της ζωή. “Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή”.

 

Αυτό που ίσως δε θα σας περνούσε από το μυαλό είναι πως η Δήμητρα μόλις την προηγούμενη ημέρα τερμάτιζε στο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας! 42 χιλιόμετρα σε έναν από τους πιο εξουθενωτικούς μαραθωνίους του κόσμου!

 

Η Δήμητρα έγραψε για την εμπειρία της, προσπαθώντας πάντοτε να παραλληλίσει το μαραθώνιο με τις άλλες εκφάνσεις της ζωής, όπως με το να ξεκινάς μια επιχείρηση, ή το να κάνεις μια εκδήλωση, ή με την ζωή την ίδια και τις δυσκολίες της… «Θα συνεχίσεις ή θα εγκαταλείψεις; […] Έτσι και αλλιώς υποφέρεις στο μαραθώνιο. Απλά η ψυχή είναι εκείνη που ρυθμίζει το αν θα αντέξεις..»

 

Αυτό που παρέλειψε να αναφέρει η Δήμητρα είναι πως τερμάτισε 9η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με χρόνο όχι τόσο κοντά στις αθλητικές της δυνατότητες όμως αρκετά αξιοζήλευτο για πολλούς και ο οποίος της επέτρεψε την επόμενη μέρα να είναι δυνατή στα πόδια της για να μπορέσει να σταθεί ισάξια στην εκδήλωση της ΑΖΚ και να συνεργαστεί χωρίς καμία δικαιολογία πόνου με τους συναδέλφους της.

Έξω από τα κουλουάρ

Μιλήσαμε με τους ανθρώπους που συνεργάζονται καθημερινά μαζί της.

Λήδα-Παπατζήκα-ΑΖΚ

Τραμαντζάς Κώστας, Στέλεχος Ανάπτυξης ΑΖΚ Α.Ε.
“Το θέμα δεν είναι πόσο θα τρέξεις μέχρι να πέσεις κάτω, αλλά πόσο χρόνο θα σου πάρει για να ξανασηκωθείς.”
Η Δήμητρα είναι για όλους ένα παράδειγμα πειθαρχίας και προσήλωσης στους προσωπικούς στόχους, αλλά, γι’ αυτούς που την ξέρουν καλύτερα, και μία τρανή απόδειξη της εσωτερικής δύναμης που πηγάζει από την αγάπη γι’ αυτό που κάνεις.”

Παπατζήκα Λήδα, Στέλεχος Διοίκησης της ΑΖΚ Α.Ε.
“Τουλάχιστον 8 ώρες μαζί , 365 ημέρες επί 6,5 χρόνια…
Ευχαριστώ την τύχη που οι παράλληλοι βίοι μας τόσο στην εκπαίδευσή μας όσο και στην εργασία μας διασταυρώθηκαν στα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.
Συνάδελφος μα πάνω από όλα ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΦΙΛΗ.”

Δημήτρης Λακασάς Πρόεδρος ΑΖΚ A.E.
‘’Είμαι πραγματικά υπερήφανος που η Δήμητρα Ιορδανίδου είναι συνεργάτιδα μου στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας διότι αποτελεί μία ήρεμη δύναμη την οποία μπορείς να εμπιστεύεσαι κυρίως για την σταθερή προσήλωση της στον μέσο-μακροπρόθεσμο στόχο για τον οποίο δεν κάνει καμία έκπτωση στις αρχές και τις αξίες της χάριν του βραχυπρόθεσμου και επιδερμικού αποτελέσματος. Θεωρώ πως είναι μια γνήσια μαραθωνοδρόμος της ζωής.‘’

 Το ρίσκο του αγώνα και του επιχειρείν

Για το τέλος αφήσαμε ένα σχόλιο της ίδια της Δήμητρας Ι.:

“Το να τρέξεις έναν μαραθώνιο φαντάζει σαν μια προσωπική υπόθεση. Μια πρόκληση που βάζεις με τον εαυτό σου.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι δεν μπορείς να φανταστείς που μπορεί να σε οδηγήσει η προσπάθεια και η πίστη σου σε αυτό που κάνεις. Έστω και αν ξεκινήσεις από το μηδέν. Πρέπει να κάνεις πολύ δουλειά για να βρεθείς εκεί.
Όμως γίνεται. Αν θέλεις γίνεται. Όπως και σε κάθε άλλη προσπάθεια στη ζωή μας.

Όπως το να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση. Τα εμπόδια? Πάρα πολλά. Οι προοπτικές? Υπάρχουν. Κρυμμένες πίσω από τις πόρτες που θα ανοίξουν μετά από κάθε αγώνα. Αν δεν δοκιμάσει κάποιος να ξεκινήσει, να επιχειρήσει, σίγουρα δεν θα μάθει ποτέ τι θα γινόταν αν..

Τo ρίσκο πάντα υπάρχει. Και φοβίζει. Όμως αξίζει να ξεκινήσει. Γιατί μπορεί τελικά και να τα καταφέρει. Αν πιστεύει στις δυνάμεις και τις δυνατότητές του. Και όλοι έχουμε. Και για όσες δεν έχουμε υπάρχουν πάντα άλλοι συνεργάτες, συνάδελφοι για να μας συμπληρώσουν. Γιατί ο μαραθώνιος μπορεί να έχει μια μοναχική πορεία όμως με την βοήθεια και άλλων αυτή η διαδρομή μπορεί να γίνει πιο εύκολη. Όπως και στη δουλειά μας εδώ στη Ζώνη Καινοτομίας. Μόνος δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Αν δεν έχεις τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου. Όπως τα στελέχη και τη Διοίκηση της ΑΖΚ αλλά και τους συνεργάτες που έχουν βρεθεί στην διαδρομή της εταιρείας δίνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε το στόχο μας”


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.