Οι start up του Thessinno Hub στο Money Show Athens 2014


Οι επιχειρηματικές ιδέες τριών startups στο Money Show Athens 2014

Τις ιδέες τους στο επιχειρηματικό κοινό του Money Show Athens 2014, παρουσίασαν τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Thessaloniki Smart Up Innovation Hub» της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ).

Ειδικότερα, η ομάδα Questlayer παρουσίασε την εφαρμογή για την ανακάλυψη ειδικών τουριστικών διαδρομών μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, η Want It, την πρόταση της με την οποία ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει την ιδανική συσκευή κινητής τηλεφωνίας ενώ η Medi Cloud πρόβαλλε την εναλλακτική διαχείριση ιατρικών πρακτικών από γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και μικρές κλινικές.

«Η ανάπτυξη είναι εθνική υπόθεση»

Εξάλλου, την ανάγκη εφαρμογής του μοντέλου του τριπλού έλικα που προβλέπει τη συνεργασία βιομηχανίας, πανεπιστημίων και κυβέρνησης ώστε η καινοτομία να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε το στέλεχος ανάπτυξης της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), Κώστας Τραμαντζάς, στο πλαίσιο των εργασιών του Money Show Athens 2014. »
Ο κ. Τραμαντζάς τάχτηκε υπέρ της αλλαγής της νοοτροπίας στη μονοδιάστατη, όπως τη χαρακτήρισε, προσέγγιση της οικονομικής δραστηριότητας. «Η κυβέρνηση θα έχει τον συντονισμό των δράσεων προκειμένου η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας να προέλθει μέσα από το τρίπτυχο παραγωγή- εξωστρέφεια- καινοτομία», δήλωσε και σημείωσε πως στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η εφαρμογή, για πρώτη φορά, μιας εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία (ΕΣΕΤΑΚ). «Με το νόμο 4310/2014, προωθείται η σύσταση τριών ερευνητικών κέντρων, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με τον τρόπο αυτό, διαμορφώνονται συνθήκες αποκέντρωσης της καινοτομικής δραστηριότητας», είπε ο κ. Τραμαντζάς ενώ υπογράμμισε πως στόχος της ΑΖΚ είναι η δημιουργία ενός υγιούς και βιώσιμου οικοσυστήματος καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη. «Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως η ανάπτυξη είναι εθνική υπόθεση», τόνισε.Leave a ReplyΕγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.

Νέο Καθεστώς Προστασίας Δεδομένων – GDPR

Τρόποι για την καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση εδώ