ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καθολικό το αίτημα παραχώρησης έκτασης 200 στρεμμάτων του ΥΠΑΑΤ για τους σκοπούς της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης

By 27 Φεβρουαρίου, 201429 Αυγούστου, 2014No Comments

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. (Α.Ζ.Κ. Α.Ε.) κος Δημήτρης Λακασάς απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Αθανάσιο Τσαυτάρη, με την οποία καλείται να απαντήσει στο αίτημα παραχώρησης κατά χρήση τμήματος ακινήτου έκτασης 200 στρεμμάτων στην περιοχή του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. για την ίδρυση του πρώτου Θύλακα Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων και την κάλυψη των αναγκών της σε κτιριακές, τεχνικές και τεχνολογικές υποδομές για την βέλτιστη επίτευξη του αναπτυξιακού σκοπού της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Την θερμή στήριξη στο εν λόγω αίτημα της Α.Ζ.Κ. Α.Ε., το οποίο εκκρεμεί από το 2009, εξέφρασαν εγγράφως πλειάδα φορέων απευθύνοντας επιστολές τους τελευταίους 3 μήνες στον Υπουργό ΥΠΑΑΤ και συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θέρμης, το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας /τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο- Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας.

Δυστυχώς, η έκταση περίπου 65 στρεμμάτων εντός του αγροκτήματος του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. που προτίθεται να παραχωρήσει ο Υπουργός στην Α.Ζ.Κ. Α.Ε. κρίνεται ανεπαρκής για τη δημιουργία Θύλακα Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων, ενώ τα υπάρχοντα κτίσματα ακατάλληλα για τη χρήση τους στα πλαίσια ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. αλλά και όλους τους φορείς της πόλης, η παραχώρηση των 200 στρεμμάτων αποτελεί σημαντικό βήμα για την επιτυχή υλοποίηση της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, ένα αναπτυξιακό εγχείρημα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της δημιουργίας νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, νεοφυών επιχειρήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.