Η DRAXIS ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε. μέσω του προγράμματος Copernicus Hackathons διοργανώνει για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, στις 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του ok!Thess , το Copernicus Thessaloniki Hackathon

Σχετικά με το Copernicus Thessaloniki Hackathon:

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό διαγωνισμό καινοτομίας, ο οποίος καλεί τους συμμετέχοντες να δουλέψουν σε ομάδες προκειμένου να σκεφτούν και να αναπτύξουν εφαρμογές ή υπηρεσίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν κάποια κοινωνική, ή/και περιβαλλοντική πρόκληση. Το θέμα του hackathon είναι Earth Observation for sustainability, και βασική προϋπόθεση είναι οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα ή/και τις υπηρεσίες που παρέχει το Ευρωπαϊκό Σύστημα Γεωσκόπησης Copernicus.

Κατά τη διάρκεια του hackathon οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επαγγελματίες από διαφορετικά γνωστικά πεδία, οι οποίοι θα αναλάβουν το ρόλο του μέντορα και θα υποστηρίξουν τις ομάδες παρέχοντάς τους χρήσιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη της ιδέας τους.

Τα βραβεία:

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι ομάδες θα παρουσιάσουν ένα demo της εφαρμογής/υπηρεσίας που ανέπτυξαν και οι τρεις πρώτες ομάδες που θα επιλεγούν θα λάβουν τα παρακάτω βραβεία:

  • 3.000€ η πρώτη ομάδα και μια θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Copernicus
  • 1.500€ η δεύτερη ομάδα και μια θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess
  • 700€ η τρίτη ομάδα

Πέρα από τα χρηματικά βραβεία, θα υπάρχουν “ειδικά” βραβεία, τα οποία θα δοθούν στις ομάδες από φορείς που υποστηρίζουν το hackathon, όπως συμμετοχή σε σεμινάρια, online courses, κτλ..

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στο site του Copernicus Thessaloniki Hackathon.

 

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 27 Νοεμβρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας: Δηλώσεις συμμετοχής εδώ!

 

 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.