Η κλιματική αλλαγή στο «μικροσκόπιο» του Climathon Thessaloniki


Σε πεδίο ανταλλαγής απόψεων και ιδεών για την έξυπνη προσαρμογή της Θεσσαλονίκης στην κλιματική αλλαγή θα μετατραπεί το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου η έδρα του OK! Thess (μέγαρο Μακρίδη, Κομοτηνής 2).

screenshot_5

Πρόκειται για το Climathon Thessaloniki, ένα 24ωρο εργαστήριο στο οποίο οι ειδικοί θα παρουσιάσουν εφαρμογές, προγράμματα και τεχνικές που θα κάνουν την πόλη πιο ανθεκτική στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής.

Η υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, η αύξηση της συχνότητας των ακραίων καιρικών, οι ξηρασίες, τα ακραία κύματα καύσωνα και η μετατόπιση των εποχών είναι μεταξύ των εκφάνσεων του φαινομένου στη Θεσσαλονίκη που βλάπτουν την καθημερινή της λειτουργία και θα βρεθούν στο επίκεντρο της ανοιχτής συζήτησης.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη βιώσιμων και εφαρμόσιμων λύσεων και εργαλείων που θα ενεργοποιήσουν και θα αφυπνίσουν τους κατοίκους της πόλης στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Οι λύσεις θα ενσωματωθούν στην Στρατηγική Αστικής Ανθεκτικότητας της Θεσσαλονίκης που αναπτύσσει ο δήμος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των «100 Ανθεκτικών Πόλεων».

Οι ενδιαφερόμενοι για το Climathon Thessaloniki, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 16 Οκτωβρίου στην διεύθυνση: https://climathon.climate-kic.org/join/steps/1 ενώ για περαιτέρω πληροφορίες, μπορούν να επισκεφτούν το https://climathon.climate-kic.org/thessaloniki.
Leave a Replynew address

Νέο Καθεστώς Προστασίας Δεδομένων – GDPR

Τρόποι για την καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση εδώ