Η επιστήμη σε προ(σ)καλεί! H Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή 2018 για μια ακόμη χρονιά στη Θεσσαλονίκη!


H Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, στηρίζει τη Βραδιά του Ερευνητή, τη μεγαλύτερη γιορτή της έρευνας και της επιστήμης, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις και θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμη χρονιά στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτή το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ξεκίνησε το 2005 και έχει ως στόχο μέσω πολυάριθμων δράσεων την ανάδειξη του επαγγέλματος του ερευνητή καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τα οφέλη της έρευνας και της καινοτομίας στον άνθρωπο και την κοινωνία και τη συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη.

 

Και φέτος η Βραδιά του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και θα διαρκέσει από τις 17.00 μέχρι τις 22.00. Οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της Βραδιάς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τεχνολογική έρευνα που διεξάγεται  στα εργαστήρια συμμετέχοντας οι ίδιοι ενεργά σε ποικίλες ερευνητικές δραστηριότητες και διαδραστικά πειράματα ενώ θα γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και θα συνομιλήσουν μαζί τους.

 

Η Βραδιά θα πλαισιωθεί παράλληλα από διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ενώ και οι μικρής ηλικίας επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν με απολαυστικό τρόπο μέσω ερευνητικών παιχνιδιών τη σημασία της επιστήμης. Την εβδομάδα πριν από την εκδήλωση θα λάβουν χώρα πρόδρομες δράσεις που θα οδηγούν στην τελική εκδήλωση.

 

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογική Ανάπτυξης, πέραν της διοργάνωσης της εκδήλωσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, συντονίζει τις εκδηλώσεις της «Βραδιάς του Ερευνητή», σε συνεργασία με τους τοπικούς διοργανωτές, στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Ηράκλειο (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών),Λάρισα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και Ρέθυμνο (ΤΕΙ Κρήτης).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site της εκδήλωσης:www.researchersnight.gr

 

Η Βραδιά του Ερευνητή θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.Leave a ReplyΕγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.

Νέο Καθεστώς Προστασίας Δεδομένων – GDPR

Τρόποι για την καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση εδώ