Αυτή η επιθυμία να αλλάξουν προς το καλύτερο τις δικές τους ζωές αλλά και ολόκληρη τη χώρα, χαρακτηρίζει τους 2.000 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που αποφάσισαν φέτος να δουλέψουν σκληρά και να δημιουργήσουν τη δική τους μαθητική επιχείρηση, τη δική τους σχολική start-up εταιρία, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους επιχειρήσεις με μεγάλη ευαισθησία και υπευθυνότητα, με το βλέμμα στραμμένο σε προσωπικούς στόχους αλλά και στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων τους στην τοπική τους κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό και όραμα την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα καθώς αντιλαμβάνονται ότι αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί τα άτομα και τις κοινωνίες μπροστά.

Για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» συμμετέχουν τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», τα οποία είχαν την εξαιρετική ιδέα να φτιάξουν μολυβοστυλό, μολύβι και στυλό σε ένα. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ, ακόμα και μέσα στις γιορτές, για να έχουν έτοιμα τα προϊόντα τους και να τα πουλήσουν στην Εμπορική Έκθεση της Αθήνας που θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens στο Μαρούσι. Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Βόρεια Ελλάδα, θα στήσουν τα δικά τους περίπτερα στις 17 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Τον Απρίλιο, θα αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» της Ελλάδας που θα διαγωνισθεί και στην Ευρώπη. Δείτε στιγμιότυπα απο τις Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=QzVGF5Qbyjc

Σχετικά με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) http://www.senja.gr/

JA Greece


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.