ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση με θέμα «Στρατηγικές Έρευνας και Καινοτομίας για Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3) στη Βόρεια Ελλάδα και Κρατικές Ενισχύσεις για Οικονομική Ανάπτυξη στην Περίοδο 2014-2020».

By 11 Σεπτεμβρίου, 2014No Comments

Υπέρ της ανάδειξης της εξειδίκευσης και της καινοτομίας σε κύριους άξονες της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας, τάχτηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την διάρκεια ημερίδας με θέμα «Στρατηγικές Έρευνας και Καινοτομίας για Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3) στη Βόρεια Ελλάδα και Κρατικές Ενισχύσεις για Οικονομική Ανάπτυξη στην Περίοδο 2014-2020» που διοργάνωσε το ΥΜΑΘ χθες  10/9/2014 στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), Δημήτρης Λακασάς, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από την πρόσφατη παραχώρηση, έκτασης 60 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης για τη λειτουργία του πρώτου θύλακα της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.
Επίσης τόνισε ότι η υπόθεση της ανάπτυξης είναι εθνικού χαρακτήρα και δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που βίωσε η χώρα μας, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να συμπράξουμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση.
Την εφαρμογή της καινοτομίας στη χρηματοδότηση, στα προϊόντα και στις διαδικασίες, πρότεινε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Νίκος Κομνηνός ενώ ο προϊστάμενος του τμήματος Συντονισμού και Αποτίμησης Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Προγραμματισμού της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, Παναγιώτης Χατζηνικολάου επισήμανε την ανάγκη προσαρμογής του εγχώριου εκπαιδευτικού συστήματος, στην κατεύθυνση των αναγκών της αγοράς.

orfanos

 

lakasas

 

koinoonn

 

koinon


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.