Είκοσι πρωτοποριακά ρομποτάκια από μαθητές


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ) ένα πρωτοποριακό σεμινάριο Ρομποτικής.
pic-0-norm

Είκοσι μαθητές σχολείων από τη Θεσσαλονίκη γνώρισαν τα μυστικά της ρομποτικής τεχνολογίας, μαθαίνοντας τη χρήση του ευρύτατα διαδεδομένου μικροελεγκτή arduino, ο οποίος αποτέλεσε και τον εγκέφαλο του ρομπότ που κατασκεύασε ο κάθε μαθητής.
Το διήμερο workshop στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης διήρκεσε συνολικά δώδεκα εργαστηριακές ώρες και σε αυτό συμμετείχαν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης, που γοητεύονται από τη φυσική, τα μαθηματικά, τη πληροφορική, την τεχνολογία και την έρευνα.
Τα εντυπωσιακά είκοσι ρομποτάκια παρουσιάστηκαν την Κυριακή το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της ΓΣΘ, σε μια εκδήλωση όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τα επιδείξουν σε γονείς, φίλους και συμμαθητές τα επιτεύγματά τους.
Παράλληλα στην εκδήλωση μίλησαν ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ Αναστάσιος Ντελόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ Αναστάσιος Σέξτος και ο συντονιστής του πρότζεκτ, καθηγητής Φυσικής της ΓΣΘ Μιχάλης Σεβδυνίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια του σχολείου Ανγκελα Ντρέβεκ-Μαρ. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κάθε μαθητής έλαβε μια βεβαίωση συμμετοχής στο σεμινάριο Ρομποτικής.
Να σημειωθεί ότι το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, αλλά και στο πλαίσιο της προσφοράς της επί 126 χρόνια στους μαθητές και μαθήτριες της Θεσσαλονίκης.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=196755Leave a ReplyΕγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.

Νέο Καθεστώς Προστασίας Δεδομένων – GDPR

Τρόποι για την καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση εδώ