Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Παραγωγικό Σκασιαρχείο από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, όπου μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Εύοσμου επισκέφθηκαν στις 4 Μαΐου 2018 τις εγκαταστάσεις της ΒΕΤΑ CAE Systems στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

H ΒΕΤΑ CAE Systems είναι μία ιδιωτική εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας και δη προϊόντων λογισμικού που σχετίζονται με τους υπολογισμούς μηχανολογικών κατασκευών. Από το 1999,  τα προϊόντα της BETA και οι υπηρεσίες της κατέχουν ηγετική θέση στις βιομηχανίες που χρησιμοποιούνται, καθώς εξελίσσονται με βάση τις ανάγκες των πελατών, ικανοποιώντας ακόμα και τα πιο απαιτητικά τους προβλήματα. Οι βιομηχανίες στις οποίες βρίσκουν εφαρμογή τα προϊόντα λογισμικού της εταιρίας είναι η βιομηχανία αυτοκινήτων, η βιομηχανία οχημάτων σιδηροδρόμων, η αεροδιαστημική, τα αγωνιστικά οχήματα, τα πλοία, τα βαριά οχήματα, η βιομηχανία χημικών προϊόντων καθώς επίσης και της ιατρικής (εμβιομηχανική). Τα πρωτοποριακά προϊόντα τής εταιρίας, SPDRM , KOMVOS , ANSA, EPILYSIS, ΜΕΤΑ και RETOMO διανέμονται και υποστηρίζονται στην Ευρώπη, Αμερική, Ωκεανία, Ασία και Αφρική.

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου καλωσόρισε στους χώρους της BETA η διοίκηση της εταιρείας κ. Παναγιώτης Κουβράκης, ο οποίος μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση μίλησε στους μαθητές για την πορεία της επιχείρησης και πώς εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια από μια παρέα αποφοίτων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο μέγεθος στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν τόσο για την προσωπική πορεία του κ. Κουβράκη ως μηχανολόγος όσο και για την εμπειρία του μέσα από το χώρο των επιχειρήσεων και την επιχειρηματική προσέγγισης της επιστήμης της μηχανικής.

Στη συνέχεια στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν την επαγγελματική τους καθημερινότητά στην ΒΕΤΑ και δέχτηκαν ερωτήσεις από τους μαθητές, οι οποίες επικεντρώθηκαν στη φύση του επαγγέλματος του Προγραμματιστή και το πώς μπορούν να λάβουν εφόδια για να μπορέσουν να εργαστούν σε μια επιχείρηση τέτοιας εμβέλειας. Όπως σημειώθηκε «ένας προγραμματιστής εργάζεται νυχθημερόν μέχρι να ολοκληρώσει το έργο που του έχει ανατεθεί και μία από τις βασικές δεξιότητες που θα πρέπει να διαθέτει είναι η επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων».

Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους κοινόχρηστους χώρους της ΒΕΤΑ και να γευματίσουν με το προσωπικό, ζώντας έτσι μια πραγματική εμπειρία από την καθημερινή ζωή των εργαζομένων στην εταιρεία.

Σκοπός του Παραγωγικού Σκασιαρχείου, το οποίο έχει εγκριθεί από Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση της ΒΕΤΑ CAE SYSTEMS για την ευγενική φιλοξενία.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.