την «Βραδιά του Ερευνητή» που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε και το Thessaloniki Smart up Innovation Hub.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης νέοι και νέες ενημερώθηκαν σχετικά με τους σκοπούς και την δραστηριότητα του Thessaloniki Smart up Innovation Hub και της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (Ζ.ΚΑΙ.Θ.)  Χαιρετισμό παρέθεσε στα πλαίσια της “Βραδιάς του Ερευνητή” και ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. Δημήτριος Λακασάς.

Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια πανευρωπαϊκή δράση, η οποία πραγματοποιείται σε εκατοντάδες ευρωπαϊκές πόλεις την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου και φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους μέσα από δράσεις έρευνας και τεχνολογίας, δρώμενα, πειράματα, συζητήσεις, μουσική, δραστηριότητες για παιδιά και πολλά ακόμη.

Ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί σε τεχνικές ασφαλούς οδήγησης μπαίνοντας στον προσομοιωτή οδήγησης, να δει από κοντά τα έξυπνα οχήματα του μέλλοντος, να παρατηρήσει το DNA των οργανισμών,να εξερευνήσει το ταλέντο του στην αγγειοπλαστική με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, να συνομιλήσει με το ρομπότ βοηθό,να μπει στο όχημα Mobilabκαι να κάνειliveμέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, να διαγωνιστεί στο διαδραστικό πίνακα αντανακλαστικών κ.α

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Θανάση Κωνσταντόπουλο από το ΕΚΕΤΑ, παρουσίασε το «TheStreetValueofScience», ένα πρωτότυπο μουσικο-επιστημονικό δρώμενο, όπου αναλύθηκαν με απλό τρόπο επίκαιρα ερευνητικά θέματα σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον, πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, τους «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone».

 

http://www.rengreece.gr/thessaloniki

 

βραδιά-ερευνητή-2014

 

βραδιά-ερευνητή

 

βραδιά-ερευνητή-ομιλία

αζκ-βραδία-ερευνητή

 

συναυλία-βραδιά-ερευνητή

 

βραδιά-ερευνητή

 

 

βραδιά-ερευνητή

 

 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.