Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης  διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο INDUSTRY 5.0: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, 19:00 -20:00, στο Stand 2 του ΕΒΕΘ, Περίπτερο  2, στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2023.  

Το Industry 5.0 αντιπροσωπεύει μια εξελιγμένη φάση της βιομηχανικής επανάστασης, ενσωματώνοντας την ανθρώπινη ευφυΐα με την τεχνολογία. Αυτή η νέα παράδοση επιδιώκει να βελτιώσει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, προωθώντας τη δημιουργικότητα, την ευεξία των εργαζομένων και την αειφόρο παραγωγή. Καθώς η παγκόσμια βιομηχανία εισέρχεται στην εποχή του Industry 5.0, είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις αυτής της μετάβασης με σύνεση και καινοτομία. Μέσα από συνεχή διάλογο και συνεργασία, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα μέλλον που συνδυάζει το ανθρώπινο δυναμικό και την τεχνολογία προς όφελος όλων.  

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Δημήτριος Λακασάς, CEO, Olympia Electronics Α.Ε. & Συγγραφέας του βιβλίου «Άνθρωπος 4.0» και ο  Κοσμάς Βάμβαλης, CEO, Atlantis Engineering & Chairman, EFNMS, με στόχο να μεταφέρουν τις απόψεις τους για τις προκλήσεις και προοπτικές που αντιμετωπίζει το Industry 5.0 και για το πως θα μπορούσε να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ αυτοματισμού και ανθρώπινης παρέμβασης, η ασφάλεια των δεδομένων και των συστημάτων, καθώς και την εκπαίδευση για τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται σε αυτό το περιβάλλον. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα βραβευθεί η Θεσσαλονικιώτικη μαθητική επιχείρηση “Isometricks’’, μιας ομάδας μαθητών της Α’ τάξης του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τα μέλη της οποίας κατέκτησαν την πρώτη θέση ανάμεσα σε 40 χώρες στον διαγωνισμό GEN-E της JA Europe που διεξήχθη τον Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη. Οι μαθητές κέρδισαν την πρωτιά με το παιχνίδι Wizzle, ένα συναρπαστικό, πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι διασκέδασης, σκέψης και δημιουργίας με κρυμμένα μαθηματικά. 

Εγγραφές εδώ:  https://forms.gle/4AhVUYn1mqyn6r5U7 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.