Η ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις startups επιχειρήσεις « Startup  Europe Week» (6-10 Φεβρουαρίου 2017 ) διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά με την συμμετοχή 280 συνδιοργανωτών ,  σε 40+ χώρες. Συγκεκριμένα, οι MADE GROUP και OECON GROUP ήταν  οι συνδιοργανωτές για την εκδήλωση του SEW17 στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα.

Γιατί SEW;

H Startup Εurope Week (SEW) είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να στηρίξει τους επιχειρηματίες και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η πρωτοβουλία συντονίζεται από μια ευρωπαϊκή ομάδα, και έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η περιφερειακή ποικιλομορφία και η διαδικασία διαμόρφωσης των κατά τόπους πολιτικών εξακολουθούν να παίζουν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Από την σύσταση μια επιχείρησης έως την παροχή επιδοτήσεων ή φοροαπαλλαγών οι ευρωπαϊκές περιφέρειες αποτελούν βασικό παράγοντα. Για τον λόγο αυτό, η διοργάνωση εκδηλώσεων για την «Startup Europe Week» επικεντρώνεται στην ανάδειξη των εργαλείων και επιλογών που   παρέχονται από την ΕΕ στους  επιχειρηματίες,  σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

SEW 17 στην Θεσσαλονίκη.

Η επίσημη έναρξη της SEW17 δόθηκε στις Βρυξέλλες, στις 6 Φεβρουαρίου, στο Microsoft Innovation Center.  Ενδιαφέροντες ομιλητές – μεταξύ αυτών   ο Αν.Πρόεδρος της Ευρ.Επιτροπής Andrus Ansip , ο επικεφαλής του οργανισμού Startup Europe, Isidro Laso και ο ιδρυτής του SEW Igor Tasic. Συζήτησαν για το πώς μπορεί να ενθαρρυνθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην ΕΕ, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στην πόλη μας, στην Θεσσαλονίκη, από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη διοργανώθηκαν συνεδρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών δωρεάν από την OECONGROUP, ενώ παρουσιάστηκαν διαδικτυακά ιστορίες πολλά υποσχόμενων startups της πόλης και καινοτόμων πρωτοβουλιών που εμπνέουν!    [Ενδεικτικά: www.booknbloom.com, www.agnotis.com, ‘Mediterranean Escargon’, www.FoodSherlocks.com , www.artsncrafts.gr , www.Gridmates.com,  www.mojestik.gr, www.elektroniowheels.com , www.cyclefi.com , “Made in Greece” Exports Cluster, www.beyondCSR.org, www.bluegrowth.gr ]

Τέλος, στο Αμφιθέατρο του City College, Sheffield University International Faculty, διοργανώσαμε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου κεντρική συζήτηση με ειδικούς της επιχειρηματικότητας . Η ατζέντα της εκδήλωσης ήταν η εξής:

 Εισαγωγικές ομιλίες 

Αποστολίνα Τσαλταμπάση, OECON GROUP, SEW CO-ORGANIZER

Βασίλης Τσουλής, CITY COLLEGE, HOST

Igor Tasic, CEO Startup Europe Week (Skype)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ : Μανταλένα Καϊλή, MADE GROUP CO, SEW CO-ORGANIZER

PANEL  A, Πώς να ξεκινήσεις μια start-up

Παντελής Αγγελίδης, Πρ. Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ΑΕ,  “Τι να περιμένεις από τον Μέντορά σου”

Πέτρος Σίμος, νομικός-οικονομικός σύμβουλος, Όμιλος Έδρα “Τα τρία βήματα για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση”

Αναστάσιος Ιωαννίδης, Motive συμβουλευτική, “Startups& Σχεδιασμός λειτουργικών διαδικασιών βάσει διεθνών Προτύπων (ISO)”.

Ρία Παπαδημητρίου, δικηγόρος, Όμιλος ΕΔΡΑ “Νομικές διαδικασίες προετοιμασίας”

Dr. Δημήτριος Β. Νικολαϊδης, Marketing Club, “Σχεδιασμός προϊόντος που θέλουν οι πελάτες”

PANEL  B, Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες – Ευρωπαϊκοί & Τοπικοί Πόροι

Αποστολίνα Τσαλταμπάση,  “Public Funding Opportunities (ESPA, Development Law)”

Σπύρος Σκοτίδας & Νεοκλής Στάμκος & Ιωάννης Τσιτσόπουλος, Κ.Ε.Π.Α, “Μικροπιστώσεις & υπηρεσίες υποστήριξης των startups με την συμβολή του ΚΕΠΑ”

Δημήτρης Ντέμπος, OK! Thess “To ΟΚ!Τhess ως υποστηρικτής στα πρώτα σου επιχειρηματικά βήματα”

PANEL C, Άγγελοι & Συνέργειες

Αθανασία Ιωαννίδου, ΣΕΓΕ,  “Η ευρωπαϊκή κοινότητα των γυναικών επιχειρηματιών-αγγέλων”

Καθ.Παναγιώτης Κετικίδης, HEBAN, «Το δίκτυο των  επενδυτών-αγγέλων στην Ελλάδα»

Αργυρώ Μπαράτα, FEAST Greece, “Πώς να αξιοποιήσεις την ισχύ του κοινού σου”

Παυλίνα Πρωταίου, CEO & Founder BeyondCSR, “Doing Business for good”                                                                                                                                                                                                                    NETWORKING EVENT

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τους πάνω από 100 συμμετέχοντες στο ακροατήριο, που με ενδιαφέρον και ενέργεια, ερωτήσεις και σχολιασμό ανέπτυξαν ζωηρό διάλογο με τους  προσκεκλημένους-ομιλητές.

Συνολικά, το hashtag # SEW17 πέτυχε πάνω από 2 εκατομμύρια εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ήταν μια εξαιρετική εβδομάδα, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Είμαστε ήδη έτοιμοι για το #SEW18!

Πληροφορίες:
SEW Press Contact: Charlotte Tucker, charlotte@startupeuropeweek.eu
Local SEW co-organiser:

Mantalena Kaili, MADEGROUP, mantalenakaili@gmail.com

Apostolina Tsaltampasi, OECON GROUP, lina@oecon.gr

 

 

Με την υποστήριξη:

1logo

2logo

3logo 4logo 5logo


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.