Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ) ένα πρωτοποριακό σεμινάριο Ρομποτικής.
ρομποτάκια-απο-μαθητές

Είκοσι μαθητές σχολείων από τη Θεσσαλονίκη γνώρισαν τα μυστικά της ρομποτικής τεχνολογίας, μαθαίνοντας τη χρήση του ευρύτατα διαδεδομένου μικροελεγκτή arduino, ο οποίος αποτέλεσε και τον εγκέφαλο του ρομπότ που κατασκεύασε ο κάθε μαθητής.
Το διήμερο workshop στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης διήρκεσε συνολικά δώδεκα εργαστηριακές ώρες και σε αυτό συμμετείχαν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης, που γοητεύονται από τη φυσική, τα μαθηματικά, τη πληροφορική, την τεχνολογία και την έρευνα.
Τα εντυπωσιακά είκοσι ρομποτάκια παρουσιάστηκαν την Κυριακή το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της ΓΣΘ, σε μια εκδήλωση όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τα επιδείξουν σε γονείς, φίλους και συμμαθητές τα επιτεύγματά τους.
Παράλληλα στην εκδήλωση μίλησαν ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ Αναστάσιος Ντελόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ Αναστάσιος Σέξτος και ο συντονιστής του πρότζεκτ, καθηγητής Φυσικής της ΓΣΘ Μιχάλης Σεβδυνίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια του σχολείου Ανγκελα Ντρέβεκ-Μαρ. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κάθε μαθητής έλαβε μια βεβαίωση συμμετοχής στο σεμινάριο Ρομποτικής.
Να σημειωθεί ότι το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, αλλά και στο πλαίσιο της προσφοράς της επί 126 χρόνια στους μαθητές και μαθήτριες της Θεσσαλονίκης.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=196755


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.