Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Grow 2 Market

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης Grow 2 Market που διοργανώνει η ΑΖΚ και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, στις 18.00 το απόγευμα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

Το Grow 2 Market αποτελεί μέρος των τελικών παρουσιάσεων (DEMO DAY) που θα γίνουν την ίδια ημέρα από 12 νεοφυείς επιχειρήσεις (startupers) , οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα ωρίμανσης Thessaloniki Smart Up Innovation Hub που υλοποίησε η ΑΖΚ από τον Ιούνιο του 2014. Σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη νέων επιχειρήσεων μέσα από ένα σύνολο ενεργειών που περιλαμβάνει προγραμματισμένη καθοδήγηση και δικτύωση, με απώτερο στόχο την ταχεία μετάβαση των ομάδων σε ένα επόμενο στάδιο ωρίμανσης για την δοκιμαστική είσοδο στην αγορά και την μεταγενέστερη προσέλκυση επενδυτικού ή επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Το Grow-2-Market χωρίζεται σε τρία μέρη:

1. Στην παρουσίαση και αξιολόγηση των νεοφυών ομάδων σε μια κλειστή διαδικασία για το ευρύ κοινό (Pitching Session)

2. Στη δυνατότητα που έχουν νεοφυείς επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας να γνωριστούν, κατόπιν εγγραφής, με το επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό (Networking Session)

3. Στη διεξαγωγή ανοικτής εκδήλωσης με θέμα συζήτησης τη δημιουργία βιώσιμων καινοτόμων επιχειρήσεων (Open Session). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης, των Εμπορικού και Βιομηχανικού (ΕΒΕΘ), Βιοτεχνικού (ΒΕΘ) και Επαγγελματικού (ΕΕΘ) Επιμελητηρίων Θεσσαλονίκης και των Συνδέσμων Βιομηχανιών (ΣΒΒΕ) και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

 

πρόσκληση-grow2market

 

Με τη σύμπραξη του Γραφείου της Αν. Γενικής Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Μ. Καρακόλη του Υπουργείου Εξωτερικών.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.