σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο για τη φετινή χρονιά, βιωματικό εργαστήριο επαγγελματικού προσανατολισμού STEAMulator, το οποίο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Veltio.

Μαθητές και μαθήτριες της Α’Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη ξεναγήθηκαν στα υπερσύγχρονα γραφεία της εταιρείας και παρακολούθησαν μια αναλυτική παρουσίαση για το αντικείμενο, τους στόχους και τη φιλοσοφία της εταιρίας.

Αμέσως μετά, οι μαθητές συμμετείχαν στο διαδραστικό εργαστήριο προσομοίωσης STEAMulator, κατά τη διάρκεια του οποίου εξέπληξαν καθηγητές και προσωπικό της εταιρίας με τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.

Συγκεκριμένα, η κα Ράμμου, Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας, δήλωσε για το STEAMulator: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά ειδικά σε αυτήν την ηλικία να μπορούν να έχουν ένα όραμα για το τι μπορεί να τους προσφέρει τόσο η πόλη τους όσο και η χώρα τους, εν όψει της επιλογής της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά να εκτίθενται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.»

Tο πρόγραμμα βιωματικού επαγγελματικού STEAMulator είχε την πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενηθεί επίσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Apifon.

Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων, με κατεύθυνση “Οικονομία και Πληροφορική”, είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε ένα μοντέρνο εργασιακό περιβάλλον, να εξοικειωθούν με την καινοτόμο έννοια του Digital Messaging και να γνωρίσουν μια καταπληκτική ομάδα νέων ανθρώπων η οποία ήταν κοντά τους καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος τόσο για να εμπνεύσει μέσα από την εμπειρία της όσο και να τους δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για μια επιτυχημένη επαγγελματική επιλογή.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο επιχειρηματικότητας όπου είχαν τη δυνατότητα να νιώσουν μέλη της ομάδας της Apifon, εφαρμόζοντας στην πράξη όλες τις θεωρητικές γνώσεις που έχουν αποκομίσει έως τώρα από το σχολείο, εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα επίλυσης των προβλημάτων αλλά και τις εξαιρετικές τους ιδέες για θέματα του σύγχρονου επιχειρείν.

Συγκεκριμένα, η κα Σεμερτζίδου, Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας, μίλησε στους μαθητές και τους ενθάρρυνε να δημιουργήσουν τις δικές τους ιδέες και να μη σταματούν να κυνηγούν τα επαγγελματικά τους όνειρα τολμώντας και πιστεύοντας στην αλλαγή.

Στόχος του Προγράμματος STEAMulator είναι να κατανοήσουν οι μαθητές βασικές επιστημονικές έννοιες, να αναπτύξουν την κριτική σκέψη, το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα να αναληφθούν πώς οι δεξιότητες αυτές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEAMulator διοργανώνεται από την Creative Vision Lab, με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, Europe Direct, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.